Beleef het in Volendam

Een inspirerend bezoek aan Woonboulevard Volendam kun je uitstekend combineren met een gezellig dagje uit. Volendam is een bezoek meer dan waard. Mensen over de hele wereld kunnen hierover meepraten. Het schilderachtige IJsselmeer, de kleine houten huisjes, de befaamde Dijk en de gezellige winkeltjes, cafés en restaurants staan garant voor een ontspannen dagje uit. Een foto maken in traditioneel kostuum is haast een ‘must’ en ook een boottocht naar Marken is zeker de moeite waard.

Gecombineerd met een bezoek aan de Woonboulevard Volendam ie een ‘Dagje Volendam het ideale dagje uit. Stel zelf jouw bezoek aan Volendam samen met een aantal van onze tips hieronder.

Volendams Museum

Geniet van de levensechte en authentieke taferelen van het dagelijks leven van vroeger, met veel origineel filmmateriaal en met kunst van de vele kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Én als klap op de vuurpijl het sigarenbandjeshuisje. Een verbazingwekkend stuk huisvlijt van een Volendammer uitgetreden monnik die 11-miljoen-sigarenbandjes in zijn huis heeft opgeplakt als prachtige mozaïeken.

Eten en drinken

Lekker eten en drinken aan de haven van het gezellige vissersdorp. In Volendam vind je diverse goede (vis)restaurants waar je overheerlijk kan eten of onder het genot van een hapje en een drankje kan genieten van de gezellige ambiance en het schilderachtige havenaanzicht.

Foto's in kostuum

Welkom op de wereldberoemde Dijk in Volendam. Volendam is ontstaan door een enkele boerenvissers uit 1462 die zich vestigde in Vollendam (later Volendam). Rond 1740 liep het Volendamse volk in de klederdracht zoals de meeste mensen nu kennen. De Volendammer klederdracht bestaat uit meerdere drachten. Een doordeweekse dracht, een rouwdracht en de meest  bekende de zondagsdracht.  Wanneer je een bezoek brengt aan Volendam, laat je dan door een van de professionele fotografen fotograferen op de dijk in klederdracht. Altijd een leuk aandenken aan jouw bezoek aan Volendam

Marken Express

Neem de circa halfuur durende bootocht van Volendam over de Gouwzee naar Marken. Hier kun je zien hoe de Markers vroeger geleefd hebben en hoe ze daar in klederdracht liepen. Ook bestaat de mogelijkheid een klompenmakerij, het Marker Museum met een unieke collectie klederdrachten, een kaasmakerij of de kerk, met scheepsmodellen die door de bevolking zelf gemaakt zijn, te bezoeken.Na het bezoek aan Marken vertrekt iedere 30 à 45 minuten de boot weer terug naar Volendam. Deze tocht kan ook in omgekeerde volgorde worden gemaakt.

Marina Park

Aan de oever van de Gouwzee, in de bocht van het Slobbeland te Volendam, vind je het Marina Park Volendam. Een ambitieus recreatieproject bestaande uit een luxe jachthaven en 230 recreatiewoningen. Perfect voor een langer bezoek aan Volendam. In het Marina Park Volendam vind je onder andere een luxe jachthaven, overdekt zwembad met kindervoorzieningen, strand met zwem- en surfvoorzieningen, diverse restaurants en winkeltjes.

Palingsound Museum

Het Palingsoundmuseum in Paviljoen Smit-Bokkum biedt een zoektocht naar 100 jaar muzikaal bloed in Volendam. Een zoektocht naar de oorsprong, de muzikale families, de specifieke palingsound, de bands, zangers en zangeressen die dit opmerkelijke dorp aan het IJsselmeer internationale allure verschafte met een eigen unieke succesvolle sound.

Close Menu

Sluit Menu